Mindbuddy Gizlilik Politikası

POLİTİKAMIZIN ÖZETİ

  1. BİZ KİMİZ?
    Biz Akide Teknoloji Yazılım ve Ticaret Limited Şirketi olarak kişisel verilerinizi işleriz. Bu da verilerinizin nasıl işlendiğinden ve korunduğundan sorumlu olduğumuz anlamına gelir.
  2. VERİLERİNİZ NE İÇİN KULLANILIR?
    Online ve birebir sizden toplanan verileriniz diğer amaçların yanında kullanıcı olarak kaydınızı yönetmek, ürün ve hizmet satın alımlarınızı yönetmek, sorularınızı yanıtlamak ve dilerseniz size özel iletişim hizmeti sağlamak üzere kullanılır.
  3. VERİLERİNİZİ NEDEN KULLANIYORUZ?
    Farklı nedenlerle verilerinizi işlemek için yasal dayanaklarımız var. Verilerinizi kullanmamızın ana nedeni, kaydolduğunuzda, alışveriş yaptığınızda veya hizmet ya da işlevlerimizden herhangi birini kullandığınızda kabul ettiğiniz sözleşmeyi yerine getirmek için verilerinizin işlenmesi gerekir. Ayrıca, sorularınızı yanıtlamak ve göndermemizi talep ettiğiniz bültenleri size göndermek gibi diğer nedenlerle de verileriniz kullanılır.
  4. VERİLERİNİZ KİMİNLE PAYLAŞILIR?
    Verileriniz, bize destek ve yardım sunan hizmet tedarikçileriyle paylaşılır.
  5. HAKLARINIZ.
    Kişisel verilerinize erişim, bunları düzenleme veya silme hakkınız saklıdır. Bazı durumlarda verilerinizin kullanımına itiraz etme veya aşağıda detaylarıyla açıklandığı üzere verilerinizin aktarımına itiraz etme gibi diğer haklarınız da bulunur.

BAŞLAMADAN ÖNCE…

  • Gizlilik ve Çerez Politikasında bizimle etkileşime girmek için kullandığınız yöntemden bağımsız olarak (online veya birebir), kullanıcıların ve müşterilerin kişisel verilerini kullanımımız çerçevesinde tüm ilgili bilgileri bulabileceksiniz.
  • Müşterilerimizin ve kullanıcılarımızın bağlandıkları cihazlara yüklenebilen çerez veya benzeri cihazlar hakkında bilgi almak isterseniz, Çerez Politikasına bakmanızı tavsiye ederiz.
  • Kişisel verilerinizle ne yaptığımız ve verilerinizin kullanılma şeklinin getirdiği sonuçları ve verilerinizle bağlantılı haklarınızı anlamanıza yardımcı olmak için şeffaflık anlayışıyla hareket ediyoruz. İstediğiniz zaman bakabilmeniz için bu Gizlilik ve Çerez Politikasında belirtilen tüm bilgileri kalıcı olarak erişiminize açıyoruz. Ayrıca bizimle etkileşime girdikçe verilerinizi nasıl kullandığımız hakkında daha fazla bilgi bulabileceksiniz.
  • Gizlilik ve Çerez Politikasında düzenli olarak kullanılan bazı terimler vardır: Platformumuzdan bahsediyorsak genel olarak bizimle etkileşime girmek için kullanmış olabileceğiniz, dijital veya birebir, her türlü kanal veya araç kastedilir. Ana platformumuz; Web sitemiz.

1. VERİLERİNİZİN SORUMLUSU

Kişisel verilerinizin işlenmesi ve korunmasından sorumlu olduğu anlamına gelen veri sorumlumuz; Akide Teknoloji Yazılım ve Ticaret Limited Şirketi (“Mindbuddy” veya “Şirket”):

  • Posta adresi: Büyükdere Mah. Çayırbaşı Cad. No: 58 İç Kapı No: 1 Sarıyer / İstanbul
  • Veri Koruma Sorumlusunun e-posta adresi: info@akidetech.com

2. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME NEDENİ

Zaman zaman verilerinizi işleme amacımıza bağlı olarak, aşağıda belirtildiği gibi belirli verileri işlememiz gerekebilir. Bunlar genel olarak her duruma bağlı değişmekle birlikte aşağıdaki gibidir:

  • Kimliğinizi tanımlayıcı veriler (örneğin adınız, soyadınız, görseliniz, diliniz, bizimle iletişime geçtiğiniz ülke, iletişim bilgileri vb.);
  • İşlem bilgileri (örneğin ders kullanım geçmişi, tercih edilen hoca bilgisi vb.);
  • Bağlantı, konum belirleme ve/veya gezinme verileri (örneğin konum verisi, cihaz kimlik numarası veya reklam kimliği vb.);
  • Reklam bilgileri (örneğin bültenimize abone olup olmamanız);
  • Zevk ve tercihleriniz hakkında bilgiler.

Platformdaki herhangi bir işleve veya hizmete erişmek için sizden kişisel verilerinizi doldurmanızı istediğimizde bazı alanların zorunlu olarak işaretleneceğini çünkü bu alanların size hizmeti sunabilmek veya söz konusu işleve erişiminizi sağlayabilmek için gerekli olduğunu unutmayın. Bu tür bilgileri bize vermediğiniz durumda, kullanıcı kaydınızı tamamlayamayabileceğinizi veya bu hizmet veya işlevlerden yararlanamayabileceğinizi göz önünde bulundurun.

Bazı durumlarda Platform üzerindeki bir özellik veya hizmeti kullanarak üçüncü bir taraf bize sizin hakkınızda bilgi sağlayabilir. Örneğin size hediye kartı gönderebilir veya siparişi adresinize kargolayabilir. Bu durumlarda verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikasında belirtildiği gibi sadece özellik veya hizmetle ilgili olduğunda işlenecektir.

Diğer durumlarda Platformumuzdaki ve size gönderdiğimiz iletişimlerdeki gezinme çerezleri veya diğer benzer teknolojilerle takip araçlarını kullanarak hakkınızda pasif olarak bilgi toplayabiliriz.

Platformumuz ile nasıl etkileşime girdiğinize bağlı olarak, örneğin kullanmak istediğiniz hizmetlere bağlı olarak, kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlar doğrultusunda işlenecektir:

AMAÇBİLGİ
1. Platform kullanıcısı olarak kaydınızı yönetmek içinPlatformumuzun kayıtlı kullanıcısı olmaya karar verirseniz Platform kullanıcısı olarak sizi tanımlamak ve kayıtlı kullanıcı olarak farklı işlev ve hizmetlere erişiminizi sağlamak amacıyla verilerinizi işlememiz gerekir. Mobil Uygulamamız üzerinden ‘’Profili Düzenle’’ bölümüne geçip; ‘’Hesabımı Sil’’ butonuna tıklayarak kayıtlı kullanıcı hesabınızı iptal edebilirsiniz.
2. Platformdan; Bizimle gerçekleştirdiğiniz hizmet sözleşmesinin geliştirilmesi, uygulanması ve icra edilmesi içinBu amaca şunlar da dahildir: <ul><li>Verilen hizmetle ilgili müşteri memnuniyeti seviyesini belirlemek de dahil olmak üzere sözleşme altındaki işlevler ve hizmetlerle bağlantılı güncelleme veya bilgilendirici bildirimler için sizinle iletişime geçmek</li><li>Platformun yetkisiz kullanımlarını, örneğin potansiyel dolandırıcılık girişimlerini önlemek ve tespit edebilmek için gerekli olan mekanizmaları etkinleştirmek. İşlemin hileli eylem olabileceğine kanaat getirirsek ya da özelliklerimizin ya da hizmetlerimizin hileli şekilde kullanıldığını gösteren anormal bir davranış tespit edersek, işlemin engellenmesi ya da kullanıcı hesabınızın silinmesi gibi sonuçları olabilir.</li><li>Hizmetlerin kontenjan durumu bilgi taleplerini, platform üzerinden hizmet rezervasyonlarını yönetmek için.</li></ul>
3. Müşteri Hizmetleri aracılığıyla bize ulaştırdığınız talep veya başvurularınızı yerine getirmek içinSadece talebinizi veya başvurunuzu yönetmek veya çözmek için kesinlikle gerekli olan kişisel bilgiler işlenecektir. Bize e-mail ile ulaşmanız durumunda, hizmet kalitemiz ve taleplerinizin yerine getirilmesi için görüşmelerimiz kayıt altına alınabilir.
4. Pazarlama amaçları içinBu amaca verilerinizi temel olarak şu amaçlarla işlemek de dahildir: <ul><li>Size sunduğumuz hizmetleri kişiselleştirin ve bizimle Platform üzerinden kurduğunuz etkileşimlere bağlı olarak size tavsiyelerde bulunmamıza izin verin.</li><li>Sosyal medya kullanıcısı iseniz, bizimle paylaştığınız bazı bilgileri size markamızın reklamları gösterebilmeleri ve genellikle size ve sizin gibi kullanıcılara söz konusu sosyal medya sitelerindeki profilinizi dikkate alarak reklamlar sunabilmeleri için, ortak veri sorumluları olarak, iş birliği yaptığımız firmalara sunabiliriz. Bilgilerinizin kullanımı ve sosyal medyada reklamların nasıl çalıştığı ile ilgili bilgi için profil açtığınız sosyal medya sitelerinin gizlilik politikalarını okumanızı öneririz.</li><li>Kişisel bilgilerinizi çeşitli kaynaklardan topladığımız zaman, bu bilgileri hizmetlerimiz ile ilgili ihtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi daha iyi anlayabilmek için (analiz, kullanıcı profilleri oluşturma, kalite araştırmaları ve müşterilerimiz ile etkileşimlerimizi geliştirmek amaçları da dahil) belirli koşullar altında birleştirebiliriz.</li><li>Açık bir şekilde yetki verdiğiniz göz önünde bulundurulursa, herkese açık şekilde paylaştığınız fotoğraf veya görsellerinizin sosyal medya kanallarımız üzerinden veya Platformumuzdan yayılması.</li></ul>
5. Hizmetlerimizi iyileştirmek için kullanılabilirlik ve kalite analiziPlatformumuza giriyorsanız gezinme verilerinizi analitik ve istatistik amaçlarla işleyeceğimizi bildirmek isteriz. Örneğin hizmetlerimizi iyileştirebilmemiz için kullanıcıların Platformumuzla etkileşime girme şeklini anlamak için.

3. VERİLERİNİZİ İŞLEMEK İÇİN YASAL OLARAK YETKİLERİNİZ

Kişisel verilerinizi işlemek için iznimiz olan yasal koşullar, aşağıdaki tabloda da açıklandığı üzere bu verileri işleme amacına göre değişir:

AMAÇYASAL DAYANAK
1. Platform kullanıcı kaydınızı yönetmek içinVerileriniz, Platform kullanımını düzenleme çerçevesinde gerekli olduğu için işlenir. Diğer bir deyişle Platformda kullanıcı olarak kaydolabilmeniz için, kişisel verilerinizin işlenmesi gerekir. Aksi takdirde kaydınızı yönetemeyiz. <br><br>Aktiviteleriniz ve kullandığınız hizmetler hakkında Platformdaki farklı kanallardan toplanan verileri hesabınızla ilişkilendirmenin meşru menfaatimize olduğu kanaatindeyiz.
2. Hizmet sözleşmesinin geliştirilmesi, uygulanması ve hazırlanmasıSizinle hizmet sözleşmesi yapabilmemiz için gerekli olduğundan verilerinizi işliyoruz. <br><br>Bizden aldığınız hizmet süreciyle bağlantılı bazı verilerin işlenmesi sadece siz talep ettiğinizde veya yetki verdiğinizde devreye girer.
3. PazarlamaBize verdiğiniz izin çerçevesinde pazarlama amacıyla verilerinizi işlemek için yasal hakkımız vardır. Örnek olarak farklı kanallardan kişiselleştirilmiş bilgi almayı kabul etmeniz, çerez ayarlarından izin vermeniz veya bir kampanya faaliyetine katılmak veya Platformda veya sosyal medya kanallarımızda resimlerinizi yayınlamak için yasal şart ve koşulları kabul etmeniz gösterilebilir. <br><br>Platformda veya üçüncü tarafların platformlarında size kişiselleştirilmiş hizmetler sunmak veya size kişiselleştirilmiş bilgiler göstermek için ve ayrıca veri güçlendirmesine katılmak için; hakkınızda sahip olduğumuz bilgiler (gezinmeniz, tercihleriniz ve satın alma geçmişiniz gibi) ve bize verdiğiniz yaş aralığı veya dil gibi kişisel verilerle profil oluşturmanın yasal menfaatimiz olduğu kanısındayız. Zira bu verilerin işlenmesinin, kullanıcı deneyiminizi iyileştirmeyi ve tercihlerinize göre bilgilere erişmenizi sağladığı için sizin için de faydalı olduğunu düşünüyoruz.
4. Kullanılabilirlik ve kalite analiziAmacı, kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve daha yüksek kaliteli hizmet sunmak olduğu için bu verilerin işlenmesinin sizin için de faydalı olduğuna inandığımızdan, Platformun kullanılabilirliğinin ve kullanıcı memnuniyet seviyesinin analiz edilmesinin meşru menfaatimiz olduğu kanaatindeyiz.

4. VERİLERİNİZİ SAKLAMA SÜREMİZ

Verilerinizi saklayacağımız süre aşağıda açıklandığı gibi bu verilerin işlenme nedenine göre değişecektir:

AMAÇVERİLERİN SAKLANMA SÜRESİ
1. Platform kullanıcı kaydınızı yönetmek içinKayıtlı kullanıcı olarak kaldığınız süre boyunca (yani üyeliğinizi sonlandırmaya kadar verene kadar) verilerinizi işleyeceğiz.
2. Hizmet sözleşmesinin geliştirilmesi, uygulanması ve icrasıBahsi geçen hizmetlerle ilgili şikayetler veya talepler de dahil olmak üzere, hizmet kullanımlarınızı yönetmek için gereken süre boyunca verilerinizi işleyeceğiz.
3. PazarlamaVerilerinizi üyeliğinizi sonlandırana kadar işleyeceğiz. Aynı şekilde cihaz, tarayıcı ve/veya çerez ayarlarınızı değiştirip bu izni geri alana kadar size kişiselleştirilmiş reklamlar göstereceğiz. Reklam kampanya faaliyetlerine katılırsanız faaliyetin sona ermesinden itibaren altı (6) ay boyunca verilerinizi saklayacağız.
4. Kullanılabilirlik ve kalite analiziBelirli kalite faaliyetleri veya anketleri gerçekleştirmeye devam ettiğimiz sürece veya gezinme verilerinizi anonimleştirene kadar zaman zaman verileriniz işlenecektir.

Verilerinizi söz konusu amaca ulaşmak için gereken süre boyunca işleneceği halde, zaman zaman yürürlükteki yasalara uymak için bu verilerin işlenmesinden doğabilecek yükümlülüklerin gerektirdiği süre boyunca bunlar uygun şekilde saklanacak ve korunacaktır. Potansiyel faaliyetlerden her birinin süresi geçtikten sonra kişisel veriler silinecektir.


5. VERİLERİNİZİN ÜÇÜNCÜ TARAFLARLA PAYLAŞIMI

Mindbuddy AI Hizmetleri Kapsamında Bilgilendirme: Mindbuddy AI Hizmetini yurt dışında bulunan OpenAI (OpenAI Inc., 3180 18th St, San Francisco, California, USA; aydınlatma metni: https://openai.com/api-data-privacy) adlı hizmet sağlayanımız vasıtasıyla sunabilmekteyiz. OpenAI sunucuları Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunmaktadır. Yazışmalarınız size Mindbuddy AI hizmetinin sunulabilmesi amacıyla sınırlı olarak ve kişisel verilerinizden arınmış şekilde açık rızanıza dayalı olarak OpenAI’a aktarılmaktadır. Bununla birlikte yazışmalarınızın içeriğine müdahale etme imkanımız bulunmadığından ötürü, Mindbuddy AI ile olan yazışmalarınızda vereceğiniz bilgiler OpenAI’ya aktarılabilir.
Gizlilik ve Çerez Politikasında belirtilen amaçları gerçekleştirmek için size sunduğumuz hizmetlerde bize destek sunan kuruluşları ve üçüncü taraflara kişisel verilerinize erişim vermemiz gerekir. Buna örnek olarak:

  • finans kuruluşları,
  • sahtecilik tespit ve önleme kuruluşları,
  • teknolojik ve analitik hizmet sağlayıcıları,
  • pazarlama ve reklamlarla ilgili hizmet sağlayıcıları ve ortaklar, örneğin reklam ajansları, reklam ortakları veya sosyal medya bazı durumlarda ortak veri sorumlusu olarak hareket edebilir.

Hizmet verimliliği amacıyla bu tedarikçilerin bazıları Avrupa Ekonomik Alanı dışında yer alır ve Avrupa Birliğinin sunduğu ile kıyaslanabilir bir veri koruma seviyesi sunmaz. Bu durumlarda, Standart Sözleşme Maddeleri (SCC) örneğinde olduğu gibi en uygun uluslararası veri aktarım araçlarını ve her türlü geçerli ek önlemleri kullanarak, yeterli önlemleri alarak ve her zaman verilerinizin güvenliğini koruyarak verilerinizi aktardığımızı belirtmek isteriz. Bahsi geçen Standart Sözleşme Maddelerinin içeriğine aşağıdaki bağlantıdan bakabilirsiniz: https://commission.europa.eu/publications/standard-contractual-clauses-international-transfers_en

İşletmemizin veya varlıklarımızın bir kısmını veya tümünü başka bir şirkete satmamız veya aktarmamız durumunda veya kurumsal düzenlemeler sonucunda başka bir işletme operasyonunun devreye sokulması halinde, kişisel verileriniz bahsi geçen işletme veya varlıkların ilerideki alıcılarına ifşa edilebilir. Böyle bir satış veya aktarımın olması durumunda bize sunduğunuz kişisel bilgilerin Gizlilik ve Çerez Politikasında uyumlu şekilde kullanılması için devralan tarafı yönlendirmek amacıyla makul çabayı göstereceğiz. Bu durumda kurumsal yapımızın yeniden organize edilmesinden doğan bir meşru menfaatimiz olduğu kanaatindeyiz.


6. VERİLERİNİZİ BİZE VERDİĞİNİZDE HAKLARINIZ

Kişisel verilerinizi gizli tutmayı ve haklarınızı kullanabilmenizi sağlamayı taahhüt ediyoruz. Talebinizin nedenini ve kullanmak istediğiniz hakkınızı belirterek bize e-posta adresimiz info@akidetech.com üzerinden göndereceğiniz e-posta ile haklarınızı ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Gerekli görmemiz halinde kimliğinizi tanımlamak için kimliğinizi gösteren belgenin bir kopyasını göndermenizi isteyebiliriz.

Ayrıca Platformumuzdaki bazı kanalları erişilebilir kılarak veya hizmetlerimizin bazılarını kullanırken gizlilik tercihlerinizi ayarlayarak size haklarınızı kullanma olanağı sunabiliriz. Özellikle verilerinizin işlenme amacı veya yasal dayanaklarından bağımsız olarak aşağıdaki haklarınız saklıdır:

  • Tutulan kişisel verilerinize erişim talep etmek. Platformun kayıtlı kullanıcısıysanız bu bilgilere online hesabınızdaki ilgili bölümden de bakabileceğinizi unutmayın.
  • Tutulan kişisel verilerinizi düzeltmeyi talep etmek. Platformun kayıtlı kullanıcısıysanız kişisel verilerinizi değiştirmek veya güncellemek için online hesabınızdaki ilgili kişisel veriler kısmına da girebilirsiniz. Her halükarda herhangi bir işlem aracılığıyla kendi isteğinizle bizim erişimimize sunduğunuz kişisel verilerinizin doğru ve tam olduğunu garanti ettiğinizi ve verilerinizde herhangi bir değişiklik veya düzenleme olduğunda bize bildirimde bulunmayı taahhüt ettiğinizi unutmayın. Kayıt formlarında verilecek her türlü hatalı, yanlış veya eksik bilgilerin; Platform, Platformun sorumlu kişisi veya üçüncü taraflarda neden olabileceği her türlü kayıp veya hasardan sorumlu olursunuz. Genel kural olarak işbu bilgilerin Gizlilik ve Çerez Politikasında izin verilen kapsam haricinde, üçüncü tarafların değil, sadece size ait kişisel verileri bize vermeniz gerektiğini unutmayın.
  • Yukarıda açıkladığımız üzere bu verileri işlemeye devam etme amacımız için artık gerekli olmadığı veya bu verileri işlemek için artık yasal olarak iznimizin bulunmadığı durumlarda, kişisel verilerinizin silinmesini talep etmek.
  • Kişisel verilerinizin işlenmesini iptal etmeyi veya sınırlandırmayı talep etmek. Bu işlem bazı durumlarda verilerin işlenmesini geçici olarak askıya almamızı veya gerektiğinden daha uzun süre tutmamızı içerebilir.

Verilerinizi herhangi bir nedenle işlememiz için bize izin verdiyseniz bu izni istediğiniz zaman geri çekme hakkına da sahipsiniz. Verilerinizi ne amaçla işlediğimizi açıkladığımız 2. bölümde, izninizi geri çekebileceğiniz bazı durumlar hakkında da detaylı bilgi verilmiştir.

Size reklam gösteren üçüncü taraflara bilgilerinizi göndermek istemiyorsanız bunu birkaç farklı şekilde yapabilirsiniz. Cihazınızdaki tercihlerinizi, tarayıcı ve/veya çerez ayarlarınızı değiştirebilir, profiliniz bulunan sosyal medya sitelerinin gizlilik politikası ve ayarlarını gözden geçirebilir veya yukarıda bahsi geçen e-posta adresimize talebinizi bildiren bir e-posta gönderebilirsiniz.

Bölüm 3’te açıklandığı şekilde, rızanız nedeniyle veya sözleşme amaçları çerçevesinde verilerinizi yasal olarak işleme yetkimiz olan durumlarda, sizin de kişisel verilerinizin taşınmasını talep etme hakkınız bulunur. Bu da bizim açımızdan herhangi bir engelleme olmadan, diğer bir kuruma doğrudan gönderebilmeniz için bize verdiğiniz kişisel verilerinizi düzenli, genel olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilen bir formatta alma hakkınızı saklı tutar.

Ayrıca verilerinizin işlenmesinin meşru menfaatimize dayandığı durumda, verilerinizin işlenmesine itiraz etme hakkınız bulunur.

Son olarak başvuruda yer alan talebinizi niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırmadığımız takdirde Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na şikayette bulunma hakkınız olduğunu belirtmek isteriz.


7. BİZE ÜÇÜNCÜ BİR TARAFIN VERİLERİNİ VERMENİZ VEYA ÜÇÜNCÜ BİR TARAFIN SİZİN VERİLERİNİZİ BİZE VERMESİ DURUMUNDA

İş birliği yaptığımız işletmelerde siparişinizi almak için üçüncü bir kişiye yetki verdiğiniz durumlar gibi, kullanıcı veya müşteri olarak bize üçüncü tarafların kişisel verilerini vermeniz gereken ve bizim de bu verileri işlememiz gereken özellik veya hizmetler sunuyoruz.

Üçüncü bir taraf sizin verilerinizi bize verdiyse veya kullanıcılarımızdan birinin talep ettiği özellik veya hizmet sonucunda bunları siz verdiyseniz, bu veriler her durumda bahsi geçen özellik veya hizmetin yönetilmesi için, tüm iletişimlerimizde her zaman bağlantı verilen işbu Gizlilik ve Çerez Politikasında listelenen amaçların sınırları dahilinde kullanılacaktır.


8. GİZLİLİK POLİTİKASINDA DEĞİŞİKLİKLER

İşbu Gizlilik ve Çerez Politikasında dahil içerikler uygun gördüğümüz şekilde değiştirilebilir. Böyle bir durumda Platform üzerinden farklı kanallar aracılığıyla bilgilendirilirsiniz veya bahsi geçen değişikliklerin gizliliğinizle ilgili olduğu durumlarda, değişiklikleri gözden geçirmeniz, değerlendirmeniz ve duruma göre herhangi bir hizmet veya özelliğe itiraz etmeniz veya üyeliğinizi sonlandırmanız için e-posta adresinize bir bildirim de gönderilebilir.


9. ÇEREZLER HAKKINDA BİLGİLER

Platformda gezintinizi kolaylaştırmak, bizimle nasıl etkileşime girdiğinizi anlamak ve bazı durumlarda gezinme alışkanlıklarınıza göre size reklam gösterebilmek için çerez ve benzeri cihazlar kullanıyoruz. Kullandığımız çerez ve benzeri cihazları, bunların amaçlarını, tercihlerinizi nasıl yönetebileceğinizi ve ilginizi çekebilecek diğer bilgileri daha detaylı anlayabilmek için lütfen Çerez Politikamızı okuyun.


ÇEREZ POLİTİKASI

Akide Teknoloji Yazılım ve Ticaret Limited Şirketi (“Mindbuddy” veya “Şirket”) olarak https://www.mindbuddy.io/ internet sitemizde (“İnternet Sitesi”) internet ortamındaki faaliyetlerimiz kapsamında birtakım çerezler kullanabilmektedir. İşbu Çerez Politikasının amacı, hangi tür çerezleri ne amaçlarla kullanacağımızı, çerezleri nasıl yönettiğimizi, çerezlere karşı hangi işlemleri ne şekilde yapabileceğinizi sizlere açıklamaktır.

Çerez Politikası, kullanıcılarımızın bağlantı birimlerine kurulan çerez ve benzeri cihazların kullanımı hakkındaki bilgileri içerir. Bazı durumlarda çerez kullanımı kişisel bilgilerin işlenmesini içerebilir, bu nedenle kullanıcılarımızın kişisel bilgilerinin nasıl kullanıldığı, haklarınızı nasıl kullanabileceğiniz ve bu platforma atıfta bulunmak için kullandığımız terimler hakkında bilgi almak için sitemizden erişebileceğiniz Gizlilik Politikasını gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

Web sitemizdeki Çerez Beyannamesi’ndeki onayınızı istediğiniz zaman tarayıcı ayarlarınızdan değiştirebilir veya geri çekebilirsiniz.


1. ÇEREZ NEDİR?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar vasıtasıyla bilgisayarınızda, tabletinizde, akıllı telefonunuzda veya benzeri diğer cihazlarda kaydedilen, genelde harf ve rakamlardan oluşan metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesini yöneten sunucular tarafından oluşturulurlar ve ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler. Tarayıcınız ve sunucu arasında bir bağlantı sağlandığında site, çerezler aracılığıyla sizi tanır. Bu sayede internet sitesi size iletilecek içeriği tayin edebilir. Çerezler siteyi daha kullanışlı hale getirdikleri ve web kullanımını kolaylaştırdıkları için gerekli ve önemlidir. Çerezler ayrıca kullanıcıya tercihlerine göre reklam sunabilmek ve aşağıda detaylandırılan diğer amaçlar için de kullanılır. Çerezler bilgisayarınıza veya cihazınıza zarar vermez.


2. ÇEREZLERİN KULLANIM AMAÇLARI

İnternet sitesinde çerez kullanılmasının başlıca amaçları şunlardır:

  • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
  • İnternet sitesinin nasıl kullanıldığına dair istatistiksel olarak veri toplayabilmek ve bu sayede internet sitesinin içeriğini geliştirebilmek ve işleyişi daha iyiye taşıyabilmek,
  • İnternet sitesi üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi internet sitesini nasıl kullandığınızın tespiti de dahil olmak üzere; internet sitesini nasıl kullandığınızı belirlemek ve sonraki kullanımlar için kullanımınızı kişiselleştirmeyi sağlamak,
  • İnternet sitesinin, sizin ve Şirket’imizin hukuki ve ticari güvenliğini temin etmek.

3. ÇEREZ TÜRLERİ

Çerezler; kullanım amaçlarına göre, saklanma sürelerine, kaynaklarına göre sınıflandırılmaktadır.

Kaynaklarına Göre Çerezler:

  • Birinci Taraf Çerezler: Ziyaret edilen internet sitesi tarafından oluşturulan çerezlerdir.
  • Üçüncü Taraf Çerezler: Diğer sitelere ait eklentilerin ziyaret edilen internet sitesinde barınması sonucu diğer siteler, iş ortakları veya servis sağlayıcıları tarafından oluşturulan çerezlerdir.

Kullanım Amaçlarına Göre Çerezler:

  • Zorunlu (Teknik) Çerezler: İnternet sitesinin amaçlandığı gibi kullanılabilmesi için gerekli olan çerezlerdir. Bu çerezler pazarlama amacıyla kullanılamazlar ve ziyaretçi tarafından engellenmesi durumunda internet sitesinin bazı bölümleri çalışmayacaktır.
  • İşlevsel (Kişiselleştirme) Çerezler: İnternet sitesinin içeriğinin ziyaretçiye özel bireyselleştirilmesini ve tercihlerin hatırlanmasını sağlamaktadır. Ziyaretçi istediği zaman bu çerezlerin kullanımını engelleyebilmektedir. Ancak bu çerezleri kabul etmemek, web sitesinin yavaş çalışmasına veya yeterince kişiselleştirilmemiş tavsiyelerin sunulmasına yol açabilir.
  • Performans (Analiz) Çerezleri: İnternet sitesini geliştirmeye yardımcı olan bu çerezler, kullanıcıların davranışlarını analiz etmek amacıyla istatistiki ölçümüne imkan veren çerezler olup sitenin ne şekilde ve ne kadar süre kullanıldığı gibi bilgileri içermektedir.
  • Pazarlama (Davranışsal Reklam) Çerezleri: Ziyaretçilerin ilgi alanlarına göre uygun içerikleri barındırır davranışsal reklamları sunma amacıyla depolanan çerezlerdir. Bu çerezlerin kullanımının engellenmesi mümkündür.

Saklama Sürelerine Göre Çerezler:

  • Oturum Çerezleri: Ziyaretçinin internet tarayıcısını kullandığı süre içerisinde hareketlerinin tanınmasını sağlayan ve tarayıcının kapatılması ile birlikte cihazda kaydedilmeyen çerezlerdir.
  • Kalıcı Çerezler: Ziyaretçinin tercihlerinin hatırlanması amacıyla kullanılan ve belirli bir tarihte veya belirli bir süre sonra kendiliğinden silinen veya ziyaretçi tarafından silininceye kadar depolanan çerezlerdir. Ziyaretçi istediği zaman bu çerezleri silebilir.

4. ÇEREZ YÖNETİMİ

İnternet sitemizde yer alan ikona tıklayarak istediğiniz anda çerezlere ilişkin tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Çerez yönetim panelindeki butonları tercihinize göre açık veya kapalı konuma getirerek yapılandırabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, tarayıcı ayarları aracılığıyla da çerezleri silebilir veya tarayıcınızda saklanan çerezlerin listesini ve değerlerini görebilirsiniz. Sık kullanılan tarayıcılarda çerezlerin yönetimine ilişkin bilgilere aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla erişebilirsiniz:

Yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için: All About Cookies, Your Online Choices adresini ziyaret edebilirsiniz veya “Privacy Badger” uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger).

Mobil uygulamalarda çerez veya SDK yönetimi için cihazınızın Gizlilik veya Ayarlar Bölümünde yer alan yönlendirmeleri takip edebilir veya Lumen Privacy Monitor’ü (https://haystack.mobi) telefonunuza indirerek kullanabilirsiniz.

Çerezleri tarayıcınızın ayarlarını kullanarak tamamen kaldırmanız halinde İnternet Sitesinin düzgün çalışması için zorunlu olan bazı çerezleri de engellemiş olursunuz. Bu durum Sitenin tamamının veya bir kısmının düzgün çalışmamasına neden olabilir. Bu nedenle çerezlere ilişkin tercihlerinizi tarayıcı ayarlarından güncellemek yerine İnternet Sitesini kullanarak güncellemenizi öneririz.


5. ÇEREZLER ARACILIĞIYLA İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİNİZE İLİŞKİN HAKLARINIZ

Çerezler aracılığıyla elde edilen ve işlenen kişisel verilerinize ilişkin olarak KVKK’nın 11. maddesinde sayılan haklarınızı kullanmak için talebinizi,

  • Sistemlerimizde kayıtlı e-posta adresinizi kullanarak info@akidetech.com adresine,
  • Kimliğinizi tevsik edici belgeleri de ekleyerek yazılı olarak “Büyükdere Mah. Çayırbaşı Cad. No: 58 İç Kapı No: 1 Sarıyer / İstanbul” adresine gönderebilirsiniz.

Mindbuddy, KVKK’nın 13. maddesine uygun olarak, başvuru taleplerinizi, talebin niteliğine göre ve en geç 30 (otuz) gün içinde sonuçlandıracaktır. İşlemin maliyet gerektirmesi halinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarife uygulanacaktır. Talebinizin reddedilmesi halinde, ret nedeni/nedenleri yine en geç 30 (otuz) gün içinde tarafınıza iletilecektir.


BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

Bu Politika, İnternet Sitesindeki çerez kullanımında olabilecek değişikliklere veya hukuki düzenlemelere uyum sağlamak amacıyla güncellenebilir. Politikadaki değişiklikler İnternet Sitesi üzerinden ziyaretçilerimize bildirilecektir.

Politika ile ilgili tüm soru ve görüşlerinizi bize iletmek için https://www.mindbuddy.io/ sayfamıza göz atın.

Güncelleme Tarihi: 18/05/2024